Managers zijn ezels

14feb201317:06

Tip van de week

Hang voor elke ezel een wortel. Managers die het hardnekkig volhouden om jouw planning de nek om te wringen, zijn ezels. En als je wilt dat zo’n beest meewerkt, heb je wortels nodig om ervoor te hangen. Anders gezegd: maak aan je manager duidelijk wat hij er allemaal bij te winnen heeft als hij je helpt om een correcte planning aan te houden.

Dat wordt dan iets dat lijkt op:


Bob, ik ben er zeker van dat ik alle systemen vandaag nog terug on line krijg en dat de verkopers vanaf 17u er weer helemaal kunnen invliegen, als ik me vandaag 100% daarop mag concentreren.


Dat klinkt veel professioneler dan:

Bob, ik heb maar twee handen hè. Ik ga die systemen nooit vroeger on line krijgen dan 17u als ik weer heel de tijd onderbroken ga worden. Ik krijg hier nooit iets afgewerkt.

Doe-het-zelver van de week

De stress die een gesprek met een managende brulezel soms in petto heeft, maakt het soms een hele uitdaging om meteen ter plekke leuke wortels te verzinnen. Maak daarom op voorhand een lijstje met twee kolommen: wat wil ik van hem bekomen? Welke wortel hang ik ervoor? Zet de wortelkolom altijd links, en de inspanning rechts. Als je de reminder dan gebruikt, zit de volgorde meteen juist. Eerst de wortel, dan de inspanning. Iedereen gelukkig. Behalve de wortel.

Roeland Pelgrimsin

Reacties

Klanten: Getuigenissen

Contact: Social media

Expertise: Ook interessant

Meermaals deden wij beroep op Progress in Mind voor de opleiding "telefonisch debiteurenbeheer" voor onze medewerkers. De opleiding is steeds goed gestructureerd, volledig, interactief en zeer nuttig voor onze business. De aangereikte materie ...
Disc Factor
© 2021 Progress In Mind. Alle rechten voorbehouden. Privacy. Cookies. Disclaimer. Contact. Webdesign: Pixeo.