Regeringen, insecten & de maand van de wanbetaler

27okt201216:26

 

Beste regering

U vindt het erg dat Ford Genk sluit. Wij vinden dat ook, zeker voor Limburg. In Spanje is het feest. Dat hebben ze daar misschien wel een beetje verdiend, na al de miserie.Toch denken wij dat ook u er stiekem van overtuigd bent dat op zijn minst een aantal Limburgse talenten binnen enkele jaren met een stevige glimlach terug zullen kijken op de dag dat ze een nieuw carrièrepad ophuppelden met een enveloppe van €77 000 in de hand.

Creative destruction vraagt dat een frisse economie zichzelf voortdurend heruitvindt, daarbij geholpen door de invisible hand van de markt. Is het uw rol om belastinggeld te pompen in oude sectoren? Moeilijke vraag, zegt u. Waar het geprobeerd werd is het resultaat nochtans verbazingwekkend uniform: uitstel van executie en een stevige financiële kater. De centen van burgers en bedrijven druppelt u best rond in sectoren met toekomst.

Laat ons u geruststellen: u moet van ons geen bedrijven redden. We zouden het wel fijn vinden als u met slimme investeringsmaatregelen ervoor zorgt dat de sectoren die we in ons Belgenland uitnodigen groeiende jongelingen zijn. Verleg op tijd wat euro’s van de palliatieve afdeling naar de kraamkliniek en een sluiting als die van Genk wordt opgevangen door een gezonde economische omgeving. Maak er gerust werk van, de trainers van Progress in Mind helpen intussen de bedrijven die er wel nog zin in hebben om gezond te blijven. November wordt de maand van de wanbetaler: elke week een tip om de centen sneller op de rekening te krijgen.

Beste wanbetaler

U bent een vervelend kereltje. Volgens een onderzoek van Intrum Justitia bent u in uw eentje verantwoordelijk voor 1 op 4 van de faillissementen in België. Een stevige prestatie. 54% van de Belgische bedrijven worstelt door uw gepingel met liquiditeitsproblemen. Gezonde ondernemingen met volle orderboekjes in slechte papieren, en dat is uw schuld. U begrijpt dat wij dat niet sympathiek vinden – voor een stuk omwille van lekker ouderwets eigenbelang. Die bedrijven zijn namelijk onze klanten, ziet u, en wij worden vrolijk van gezonde partners met een klaterende cashflow. Ons eigen onderzoek toont namelijk aan dat die over het algemeen meer investeren in training & coaching dan organisaties met een lege portemonnee. Daarom gooien wij de volgende maand een reeks onderhandelingstips in de strijd om betaling te versnellen. Wij excuseren ons, beste wanbetaler, voor het ongemak dat dit voor u kan meebrengen en geven ter compensatie ons eerste strategisch advies aan u – gratis en voor niks: betaal op tijd, en we laten u met plezier gerust.

Volgende week: tip 1 – de lieve teek.

Roeland Pelgrimsin

Reacties

Klanten: Getuigenissen

Contact: Social media

Expertise: Ook interessant

Meermaals deden wij beroep op Progress in Mind voor de opleiding "telefonisch debiteurenbeheer" voor onze medewerkers. De opleiding is steeds goed gestructureerd, volledig, interactief en zeer nuttig voor onze business. De aangereikte materie ...
Disc Factor
© 2024 Progress In Mind. Alle rechten voorbehouden. Privacy. Cookies. Disclaimer. Contact. Webdesign: Pixeo.